Evenementgegevens


FOTO: Annina Romita AR20210904

Geen onbekende in De Tor: Engelsman Robin Nolan geniet wereldwijde faam als gypsy jazz-gitarist. Met ruim 50.000 volgers en een eigen Django Reinhardt festival, is hij een graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland.

Aan het einde van de jaren ‘90 werd Nolan door Beatles-gitarist George Harrison uitgenodigd om te komen spelen op diens landgoed Friar Park. Al snel werd Nolan Harrison’s favoriete gitarist en een speciale band ontstond.

“In these days of Cacophony it’s great to hear some proper music!”
George Harrison

Later dit jaar verschijnt op Harrison’s label Dark Horse Records Nolan’s nieuwe album: een bijzondere ode aan Harrison en zijn muziek waarbij Nolan gitaren bespeelt uit Harrison’s persoonlijke collectie en daarmee dichter bij de Beatles staat dan hij (en menig Beatles-fan!) ooit heeft kunnen dromen.

In de aanloop naar de release speelt het Robin Nolan Trio, met Jan Brouwer op ritmegitaar en Arnoud van den Berg op bas, een serie Sneak Preview-concerten waarmee Nolan een voorproefje geeft van dat wat komen gaat. Hij neemt u mee op een muzikale reis van Transsylvanië, naar het Parijs van de jaren ‘30 en tot aan de muziek van George Harrison en The Beatles. Diepgeworteld in de gypsyjazztraditie van Django Reinhardt, is dit een act van wereldklasse vol akoestische virtuositeit, verhalen en veel humor. Geniet van de muziek, en kom precies te weten hoe Robin Nolan een van George Harrison’s favoriete gitaristen werd.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.