Evenementgegevens


Tor DeLuxe: Twee topbands op één avond!

Voor de pauze speelt Reinier Baas and The Socially Relevant Music Ensemble en na de pauze Tini Thompson & MaxSax, het kwartet olv Tini Thompson.

The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble

20131110-112339.jpgReinier Baas studeerde in 2010 af aan het Conservatorium van Amsterdam met het cijfer 10. In datzelfde jaar was hij finalist van de Deloitte Jazz Award en stond hij op het podium met o.a. Hans Teeuwen, Benjamin Herman en als solist bij het Nationaal Jeugd Orkest. In 2011 was Reinier Baas gastsolist bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Hij speelde o.a. in het Bimhuis, Lantaren/Venster, North Sea Jazz Festival,Lowlands, MC Theater en het Concertgebouw, met Mona Lisa Overdrive, Anton Goudsmit, Gregory Porter, Ben van Gelder, e.v.a.

Baas staat aan het hoofd van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble; een ‘all-star’ kwintet, met de meest angstaanjagend geniale jonge musici uit het Noordwestelijk gedeelte van het vasteland van Europa. De ongebruikelijke, ‘full-stereo’ bezetting met altsaxofonisten Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis, de doordachte composities en de niet aflatende puls van drummer Mark Schilders en bassist Sean Fasciani, vormen een onwrikbaar fundament voor experiment en improvisatie.

“Het hipste en spannendste jazzbandje van Nederland”. (DE VOLKSKRANT)

 “Reinier Baas is één van de opvallendste jonge jazzmusici van Nederland.” (NRC)

 “Hier hoor je de toekomst van de jazz.” (PAROOL)

 “Met zijn beheerste virtuositeit, eigengereide houding en grote compositorische talent heeft Baas een fris soort jazz in het vizier.” (TROUW).