Evenementgegevens


Önder – foto: Jaap Kroon

Önder bestaat uit maar liefst vier bassisten: een contrabas, twee basklarinetten, basgitaar en drums. Alleen dat al maakt ze uniek één van de weinige basensembles ter wereld.

Na het succesvol ontvangen debuutalbum Vol. 1, blikken ze met het vervolg Vol. 2 terug op de afgelopen twee jaar. Componist en aanvoerder Jort Terwijn verkent alle registers van zijn contrabas en opent deuren naar nieuwe muzikale werelden. Inspiratie haalt hij uit eigen ervaringen, geïmproviseerde Europese jazz, folkloristische muziek en pop.

De composities – zowel akoestisch als elektronisch – zijn verhalend, sferisch en filmisch en gaan van chopped-up beats naar stevige avant-garde jazz. Je hoort het en je voelt het: dit ijzersterke ensemble is oorspronkelijk, boeit en is volop in ontwikkeling.

Bezetting:

  • Jort Terwijn (NL) – contrabas/guitara portuguesa/synthesizer
  • Federico Calcagno (IT) – basklarinet
  • Hristo Goleminov (PT) – basklarinet
  • Alessandro Mazzieri (IT) – basgitaar
  • Nick Thessalonikefs (GR)- drums


The Records On Tour

’The Records on Tour’ is een samenwerking tussen de VNJJ en de Keep an Eye Foundation. Dit project bouwt voort op het jazzconcours The Records waar drie winnaars ieder een prijs van €10.000,- ontvangen voor de realisatie van een eigen album. De album release vindt een jaar later plaats in het Bimhuis en vormt tevens het startmoment voor ‘The Records on Tour’.

The Records on Tour biedt deze drie opkomende jazzartiesten een door Nederlandse jazzpodia en festivals gedragen tournee van ± 24 concerten (8 per groep). Daarnaast ontvangen zij een coachingstraject dat op hun artistieke en zakelijke behoeften wordt afgestemd. De focus ligt op jonge artiesten die vooruit kijken en musiceren in het hier en nu. Muzikanten met een eigenwijze kijk op wat jazz is en met de onblusbare drang om op het podium te staan en hun muziek te delen.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.