Evenementgegevens


Het Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO) is een enthousiast en spetterend projectorkest geheel bestaande uit studenten. Ieder jaar zetten 30 studenten twee weken lang alles aan de kant om zich volledig op de muziek te kunnen storten en een geweldige tour neer te zetten.

Na een week fulltime repeteren een week op tour door het hele land, spelen in de vetste zalen en voorzien de studentensteden van Nederland van een knallende jazzshow! In december 2015 gaat het NSJO alweer voor de vierde keer op tour! Dit jaar wordt in maar liefst zes steden gespeeld in de week van 14 tot en met 19 december.

De band wordt opnieuw geleid door de ervaren trombonist, arrangeur en bandleider Bert Pfeiffer en speelt met maar liefst 2 solisten! Allereerst is niemand minder dan Berenice van Leer, frontvrouw van onder meer Kraak & Smaak en de Wicked Jazz Sounds Band, zangeres van het NSJO 2015. Naast dat zij een ongelofelijke zangeres is, maakt ze er altijd een enorm feest van op het podium. Met haar stage presence en ervaring in zowel jazzmuziek als vele andere muziekstromingen dus een perfecte aanvulling op het NSJO 2015. Daarnaast komt ook Nils Davidse, bekend van de Handsome Poets, het orkest versterken. Deze jonge, getalenteerde toetsenist zal een scala aan synthesizers en keys meenemen en het orkest voorzien van de nodige beats en grooves.

Met hen zal een geweldige show worden neergezet, waarbij de grens tussen jazz en elektronische muziek op een vernieuwende en verrassende wijze wordt opgezocht. Denk aan hedendaagse elektronische muziek, maar dan gespeeld door een 30-koppige band!