Evenementgegevens


 

 

 

Meesterpianist Lex Jasper wordt al decennia beschouwd als één van de belangrijkste musici in de Nederlandse jazz- en lichte muziekscene. In de ontwikkeling van zijn spel werd hij behalve door Erroll Garner beïnvloed door beroemde Amerikanen als Oscar Peterson en Bill Evans. Hij werd vaste pianist van het VARA Dansorkest en het KRO Huisorkest, en remplacant bij het Metropole Orkest.

Midden jaren ‘70 werd Jasper de vaste begeleider en muzikaal leider van cabaretier Paul van Vliet. Hij werd een internationaal gevraagd pianist, dirigent en arrangeur die in totaal zo’n 800 arrangementen schreef. Eind jaren ‘70 ondernam hij tournees met Toots Thielemans en Stéphane Grappelli. Er volgden concerten en cd-opnamen met Joe Pass, Herb Geller, Bobby Shew, Clark Terry, Phil Woods, James Moody, Bob Brookmeyer en John Clayton. Lex werd begeleider van vocalisten als Cleo Laine, Rita Reys, Ernestine Anderson, Greetje Kauffeld, Marjorie Barnes, Shirley Bassey en Mark Murphy.

In november 2019 kwam een nieuwe cd uit: “Notes from the Netherlands” die hij opnam met Frans van Geest op bas en Vincent Koning op gitaar. En dat is ook de bezetting waarmee hij vanavond in Jazzpodium de Tor speelt.