Evenementgegevens


v.l.n.r.: Paul Heller, Rob van Bavel, Tim Hennekes, Ruud Ouwehand, Niels Tausk

Alweer zo’n “all star” bezetting op het Tor-podium. De ‘klassieke’ jazz-quintet opstelling van trompet, sax, piano, bas en drums. Maar dan wel met zo’n beetje de besten die we in ons land hebben rondlopen…

Paul Heller- sax
De Keulse tenorsaxofonist, componist en arrangeur Paul Heller maakt sinds 2005 deel uit van de internationaal vermaarde WDR Big Band Köln, die twee Grammy’s won. De lijst van grootheden waarmee hij het podium deelde is een soort “Who-Is-Who” van de Jazz. Heller speelde in kwartetten, kwintetten en sextetten met o.a. Johnny Griffin, Dusko Goykovich, Jimmy Cobb, Jasper van’t Hof, Volker Kriegel, Eddie Gomez, Vinnie Colaiuta, Biréli Lagène, Bill Evans, Al Foster, Adam Nussbaum, Franco Ambrosetti, Steve Swallow en met zijn vrouw, de Nederlandse jazzzangeres Fay Claassen, die talloze onderscheidingen heeft ontvangen (waaronder de “Golden Record” en de “Prize of the German Record Critics”).

Rob van Bavel – piano
Rob van Bavel (1965) is pianist, docent, componist en arrangeur. Hij studeerde in 1987 met de hoogste onderscheiding af aan aan het Rotterdams Conservatorium en won verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs op de eerste Thelonious Monk Jazzpiano Competition in Washington DC, solistenprijzen in Duitsland en België, de Wessel Ilcken Prijs en een Edison voor de cd Rob van Bavel Trio. Als sideman en bandleider heeft hij meer dan honderd cd’s uitgebracht en toerde door heel Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea en Siberië. Hij trad veelvuldig op met grootheden als Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis en anderen. Hij is docent aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam en gaf masterclasses in Zuid-Korea, Liechtenstein, Spanje en Nederland.

Tim Hennekes -drums
De Benjamin van dit hofje: Drummer Tim Hennekes sloeg als baby al met een pollepel op potten en pannen. Hij is nu 22, net afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft op alle grote jazzpodia van Nederland gestaan. Hij won de Keep an Eye Outstanding Talent Award. Speelde in Jong Metropole en samen met saxofonist Benjamin Herman. De NPO wijdde zelfs een hele aflevering aan hem in het programma New Generation.

Ruud Ouwehand – bas
Ruud Ouwehand (Amsterdam, 1958) is jazz contrabassist, docent, muziekprogrammeur en componist. Hij is in 1985 afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium; met als hoofdvak contrabas en piano, Lichte Muziek. Sinds zijn afstuderen is Ouwehand docent contrabas, basgitaar, solfège, harmonieleer, combo-coaching en methodiek aan het conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is Ruud sinds 2016 Gast-Professor Jazz contrabas aan de University of the Arts van Bremen (DE).
Ruud Ouwehand is een veelgevraagd sessiemuzikant in de Nederlandse Jazzwereld en daarbuiten. Hij speelde onder andere met Ferdinand Povel,
Theo Loevendie, Ack van Rooyen, Chet Baker, Toots Thielemans, Piet Noordijk, Archie Shepp, Branford Marsalis, Hermine Deurloo, Jan Wessels, Peter Tiehuis, Philipp Catherine, Nedly Elstak, Greetje Kauffeld, Fay Claassen, Rivertown Jazzband en vele anderen.

Niels Tausk – trompet/bugel
Trompettist, bassist, zanger, arrangeur en componist Niels Tausk is te horen op meer dan 45 cd’s met Peter Beets en Ferdinand Povel, Cees Slinger Octet, Mathilde Santing, Mike Boddé, Frits Landesbergen and vele anderen. Daarnaast toerde hij de wereld over met Bud Shank, Teddy Edwards, Georgie Fame, Fay Claassen, en speelde hij in the Dutch Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.