Evenementgegevens


Bombay Bazaar is een samenwerking tussen de klassiek-Indiase violiste Lenneke van Staalen, tablaspeler Heiko Dijker, het Matangi Quartet en componist Jacob ter Veldhuis.

Het is een programma waarin de klassieke tradities uit India en het Westen elkaar ontmoeten. Twee heel verschillende culturen worden samengevoegd, zonder daarbij hun identiteit en individuele kracht te verliezen.

Centraal in het project staat Jacob ter Veldhuis. Zijn baanbrekende compositie ‘Raga’ – geschreven voor Lenneke van Staalen, Heiko Dijker en strijkorkest – was het startpunt voor de samenwerking van dit bijzondere sextet. Dankzij zijn emotionele zeggingskracht heeft ‘Raga’ reeds vele mensen geraakt. Jacob TV liet zich bij het schrijven inspireren door de klassieke Noord-Indiase muziek, en componeerde een harmonisch en ritmisch kader waarbinnen de solisten improviseren, gebaseerd op een oude Indiase raga, Yaman.

Naast ‘Raga’ zal het programma ook een nieuw werk behelzen dat Jacob ter Veldhuis speciaal voor Bombay Bazaar schreef.

Bezetting:
Heiko Dijker: tabla
Lenneke van Stralen: Indiase viool
Maria Paula Majoor: viool
Daniel Torrico Menacho: viool
Karsten Kleier: altviool
Arno van der Vuurst: cello

(NB: Het eerder voor deze datum aangekondigde concert van het Matangi-quartet met pianist Wolfert Bredero en percussionist Joost Lijbaart zal op een andere geprogrammeerd worden.)