Evenementgegevens


Drie Twentse toppers die hun krachten hebben gebundeld: Hammond-maestro John Hondorp, klavierleeuw Sebastian Altekamp en drumvirtuoos Peter Weissink laten je horen dat jazz niet is gebonden aan grenzen of stijlen.

Peter Weissink is jazz/fusion en popdrummer. Afkomstig uit een zeer muzikale familie, is muziek al sinds zijn geboorte Peters grootste passie. Begon op potten en pannen te slaan en piano te spelen op 6-jarige leeftijd, hij begon ook te spelen in mars- / straatbands, waar Peter veel tijd besteedde aan het ontwikkelen van een goede snaredrumtechniek. Naast zijn podiumactiviteiten heeft Peter de afgelopen jaren behoorlijk veel opgenomen en geeft hij les op zijn eigen drumschool, die hij nu al 17 jaar af en toe bekleedt. Daarnaast doceert hij jazz- en popdrums, muziekeducatie en bandcoaching aan het ArtEZ Conservatorium (Popacademie) in Enschede.

John Hondorp begon op 7-jarige leeftijd met Hammondorgel. Hij studeerde klassiek “elektronisch orgel” aan het Twents Conservatorium in de jaren 80. Cum Laude afgestudeerd met het Concert voor Hammondorgel en Orkest op. 125 van Louis Toebosch.
Na de technische aardverschuiving veroorzaakt door de ontwikkeling van Keyboards en MIDI, werd Hammond Organ een instrument op de jazzafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Enschede (NL). Het curriculum werd door John herschreven voor Hammond Organ als hoofdvak jazz. Studenten uit zijn Hammond-klas zijn nu verspreid over de hele wereld en succesvolle organisten (Elvis Sergo (NL), Dirk Schaadt (D, Nord), Kajetan Galas (Polen), Adra Karim (Indonesië).

Sebastian Altekamp speelde in de jaren tachtig in de jazzscene van Münster met Cartoon Pro Ton, Vaya en in 1986 ook in het hitcombo Ein treuer Mann. Tussen 1987 en 1992 studeerde hij aan het Hilversums Conservatorium bij Henk Elkerbout en Rob Madna.
Daarna werkte hij als jazzmuzikant in Nederland voordat hij in 1996 terugkeerde naar Münster. Met saxofonist Wolfgang Bleibel vormde hij het kamermuziek-jazzduo Songlines, dat verschillende albums uitbracht en in 1999 werd bekroond met de Westphalia Jazz Prize. Hij begeleidde ook Maria de Fatima, Deborah Brown, Adrienne West, Lis Harting, Silvia Droste en Romy Camerun. Ook is hij te horen op albums van Carolyn Breuer/Fee Claassen, Martin Classen en Lydia van Dam.
Daarnaast doceert Altekamp jazzpiano aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en aan de Detmold University of Music.

 

 

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.