Evenementgegevens


ENGELS_LR_RGBVogel Vrij:
80 jaar John Engels jazzdrummer

John Engels 80 jaar jong John Engels is een van de meest aansprekende drummers in ons land, maar ook internationaal is hij ongekend populair. Grote namen als Stan Getz, Dizzy Gillespie en Chet Baker speelden graag met hem. Hij kreeg een Bird-Award, de Boy Edgar Prijs, maar liefst zes Edisons en het Zilveren Torretje. Dit jaar wordt hij 80. Bij wijze van cadeautje en omdat we zelf ook wel van een lekker swingend avondje onvervalste jazz houden, vieren we zijn verjaardag met een mini-festival.

John Engels’ Dreamband

In zijn meer dan 60 jaar lange carrière is dit het eerste kwintet dat de naam van John zelf draagt. Hij staat toch vooral bekend als de sideman van wereldsterren als Chet Baker, Archie Shepp, Dexter Gordon en talloze anderen.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft John zijn “droomformatie” opgericht. Ze brengen een tribute aan de fameuze ‘Diamond Five’, de groep waarmee John van 1957 tot 1961 in de Amsterdamse ‘Jazzclub Sheherazade’ furore maakt. Dit belangrijke stuk vaderlandse jazzgeschiedenis zal het startpunt zijn, maar met deze mannen op het podium weet je nooit waar het zal eindigen. Dat wordt een uniek feestje op deze dag van de Arbeid!

Bezetting:

  • John Engels: drums
  • Benjamin Herman: sax
  • Ruud Breuls: trompet
  • Rob van Bavel: piano
  • Ruud Ouwehand: bas

FPK_LOGO-WIT