Evenementgegevens


foto Toma Tudor

Jazzkoor Enschede, onder leiding van Mathilde van de Veen, zingt meestal vierstemmige stukken uit het jazz-repertoire. Ongeveer de helft van het repertoire is a-capella. Jazz is een ruim begrip en zo is ook de repertoirekeuze, maar er is wel een aantal vaste ingrediënten zoals de jazz-timing en de complexe harmonieën.

Jazzkoor Enschede zingt meestal vierstemmige stukken uit het jazz-repertoire met een enkel uitstapje naar bijzondere popsongs. Ongeveer de helft van het repertoire is a-capella, voor de andere stukken verzorgt pianist/dirigent Mathilde van de Veen de begeleiding. Minstens één keer per jaar verzorgen we een optreden ondersteund door een compleet jazzcombo.

Jazz is een ruim begrip en zo is ook de repertoirekeuze, maar er is wel een aantal vaste ingrediënten zoals de jazz-timing en de complexe harmonieën. Het ijzeren jazzrepertoire wordt vertegenwoordigd door nummers als Route 66, When I fall in love en My funny valentine. Voorbeelden van uitstapjes naar pop en soul zijn Breezy van Wouter Hamel en een a-capella versie van Stoned Soul Picknick van The 5th Dimension. Het koor zingt ook stukken van de Real Group zoals het poëtische Words en het jolige recept voor Chili Con Carne.

Nieuwe stukken worden zo snel mogelijk uit het hoofd gezongen zodat de aandacht gaat naar luisteren naar elkaar en de puntjes op de ï.

Entree: € 10,00
jaarkaarthouders gratis