Evenementgegevens


Het voor vandaag aangekondigde concert van Get The Funk 2 gaat vanwege verplichtingen van diverse bandleden helaas niet door. Maar, niet getreurd, de mannen komen in de tweede helft van het seizoen zeker spelen in De Tor. Dat avondje swingen houden we dus tegoed.

Jan Tekstra, de voorman van Get The Funk 2, komt vanavond met één van zijn andere bandjes spelen: Captain Darlin’. Een waardig alternatief…

Jan Tekstra is in Twente bekend en geroemd om zijn werk voor de muziektheater-voorstellingen “Het Verzet Kraakt” (Almelo) en “Stork!” (Hengelo), waar hij ijn composities en liedteksten voor schreef. Daarnaast schreef hij hits voor Borsato, Jayh Jawson, Herman Brood en vele anderen en componeert hij filmmuziek voor tv-series, documentaires en muziektheater. Maar liedjes maken en optreden met zijn eigen bandje kan hij niet missen dus als het even kan…

De mannen van Captain Darlin’ vinden hun inspiratie in de roots van alle blues en jazz: de zompige soul uit Memphis, de opzwepende ritmes uit New Orleans en laid-back  drive uit Louisiana. Americana optima forma. En dat in Twente.

Drummer Fokke de Jong, befaamd van zijn jarenlange werk voor Normaal en op dit moment succesvol met King Of The World, voorziet de songs van een slepende, soulvolle New-Orleans sound. Hammond-virtuoos en vintage-toetsenist Ruben Mulder begeleidt sober waar het moet en knalt jazzy uit de bocht waar het kan. Willo de Bildt doet wat een bassist moet doen: weinig maar altijd genoeg.