Evenementgegevens


Op 4 december staan Jan Akkerman en Benjamin Herman gezamenlijk met band op het podium in de grote zaal van Metropool. De twee muzikanten speelden al eerder samen op o.a. het North Sea Jazz festival en de samenwerking beviel zo goed dat er is besloten om gezamenlijk een kleine clubtour te ondernemen.

Akkerman wordt internationaal beschouwd als één, zo niet de, beste gitarist die Nederland ooit heeft voortgebracht. De muziek die hij maakte als onderdeel van Focus, Brainbox en The Hunters wordt als baanbrekend gezien, het album dat hij opnam met Kaz Lux is een klassieker en ook de solo-productie van de gitarist is omvangrijk, divers en indrukwekkend.

Benjamin Herman op zijn beurt wordt vooral in jazz-kringen gerespecteerd om zijn saxofoonspel en treedt met verschillende trio’s, kwartetten en bigbands (New Cool Collective) op van Tilburg tot Tokyo. Daarnaast verleent hij met regelmaat zijn medewerking aan muzikale projecten van andere muzikanten zoals Typhoon, Paul Weller, The Kik en Sven Hammond.

Aanvang: 20:30 uur , de zaal opent een uur eerder

Tickets: €18,- in de voorverkoop>>