Evenementgegevens


Henk Kraaijeveld

foto: Felipe Pipi

Bekroonde jazzvocalist en songwriter Henk Kraaijeveld ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en charmante podiumpersoonlijkheid. De zanger brengt meeslepende muziek met sterke poëtische teksten en verrassende improvisaties waarin het vertellen van verhalen centraal staat.

Speelse en lichtvoetige muziek worden afgewisseld met intense levendige grooves en harmonieën. Zijn ‘all-star’ band bestaat uit enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten uit Nederland, een garantie voor spannende muzikale interactie, zowel op het podium als met het publiek.

In 2013 won Kraaijeveld zowel jury- als publieksprijs op de 10e editie van de Dutch Jazz Vocalisten Concours (Nederlands Jazz Vocalisten Concours). met het geluid van de band, maar met een indrukwekkend vocaal bereik’.
Kraaijeveld studeerde in 2012 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium en studeerde aan de Manhattan School of Music, New York bij de beroemde songwriter, componist en arrangeur Peter Eldridge.

Jazzkoor Enschede

Jazzkoor Enschede bestaat uit 14 enthousiaste zangers (m/v) en staat onder leiding van dirigent Resy Weernink. Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit vierstemmige stukken uit het jazz-repertoire van arrangeurs als Kirby Shaw en Deke Sharon. Ongeveer de helft van de stukken worden a-capella gezongen. Jazz is een ruim begrip, maar kent wel een aantal vaste ingrediënten zoals jazz-timing en complexe harmonieën.

Voor dit concert schreef Henk Kraaijeveld een paar arrangementen van jazzsongs voor het Jazzkoor Enschede.

 

Reserveren verplicht ivm corona

In verband met de Corona-maatregelen van de overheid zijn wij verplicht je te vragen om voor dit concert te reserveren. Dat geldt ook als je een seizoenskaart van Jazzpodium de Tor hebt. Ook zijn wij verplicht iedere bezoeker op naam te registreren. Wij vertrouwen op je begrip.

De bevestigingsmail zal naar dit mailadres worden verstuurd.

I.v.m. de corona-maatregelen moeten wij je ook vragen je telefoonnummer (bij voorkeur 06-nummer) door te geven.

Ticket Prijs Aantal
Normaal Entree €15,00 Uitverkocht
Lid/Jaarkaarthouder De Tor €0,00 Uitverkocht
Jeugd/Student €10,00 Uitverkocht
Vijf-Rittenkaart €0,00 Uitverkocht
Reserveren "Chef's Table" €0,00 Uitverkocht

Chef's Table


Voorafgaand aan dit concert organiseren we de Chef's Table. Vanaf 19:00 uur aanschuiven bij de musici voor een smakelijke drie-gangen maaltijd. De kosten voor deze maaltijd bedragen €20,00. Deze kosten kun je op de avond zelf afrekenen (bij voorkeur met PIN) bij Mystiek. Voor de Chef's Table moet je wel even -uiterlijk 24 uur van tevoren- reserveren.

Het principe is 'eten wat de pot schaft', maar we houden uiteraard wel rekening met vegetariërs en mensen met allergieën.

NB: Je ontvangt van ons een bevestiging op het email-adres dat je hierboven hebt ingevuld. De reservering is pas geldig als je die bevestigingsmail hebt ontvangen.