Evenementgegevens


Studenten van het ArtEZ Conservatorium Zwolle Zetten Drs. P in de schijnwerpers.

“De man en zijn werk hadden een vormelijk voorkomen met een monkelend soort humor. Die combinatie maakte hem uniek”. NRC-Handelsblad – Henk van Gelder

Heinz Hermann Polzer (1919-2015) is in Nederland bekend geworden als Drs. P. Hij was dichter en cabaretier, maar bovenal componist en zanger van zijn zelfgeschreven liedjes. Honderden liedjes schreef hij, duizenden gedichten en veel proza. Drs. P wordt gezien als een eminente eenling in de Nederlandse kleinkunst, die tot zijn beste prestaties kwam als hij liedjes kon maken over schijnbaar onmogelijk te bezingen onderwerpen. Ook kon hij buitengewoon vrolijke nummers maken over lugubere onderwerpen. Zijn muziek bestreek vele muzikale genres, was altijd goed, altijd raak. Drs. P was dankzij zijn toegankelijke teksten en muziek vaak te gast op televisie en radio.

Tot zijn bekendste nummers behoren: Veerpont (Heen en Weer), O wat leuk, Gezusters Karamazov, Dodenrit en Wat heb je gedaan, Daan?

Line-up studenten: Lotte van Bolhuis, Jasper van der Deen, Ewout Ganzevoort, Milou Hesselink, Yoanique Hillen, Roy Hingstman, Reinout van der Linde, Jane Loois, Robin Muilwijk, Lieke Radstaak, Thomas Schiphof, Hedwig van Staalduine, Wouter de Vries, Merijn Wouda.

Artistiek leider: Ronald Douglas
Regie & theatercoach: Louis van Beek
Arrangementen: Jan Wichert Bunschoten

Leden/jaarkaarthouders van Jazzpodium de Tor betalen €7,50 entree op vertoon van hun Tor-pasje. (Normale entreeprijs €15,00)