Evenementgegevens


Na een succesvol 2015 met uitverkochte concerten in theater Odeon en de Peter Schilperoort Award op zak, zet het JazzArt Orchestra haar reis onder leiding van dirigent en voormalig trombonist van het Metropole Orkest, Paul Woesthuis, voort. Maar liefst twee bijzonder tot de verbeelding sprekende musici reizen mee: meester trompettist Eric Vloeimans en vocaliste Fay Claassen.

Eric Vloeimans

Geroemd om zijn prachtige fluwelen toon en zijn lyrische manier van spelen is rasimprovisator Eric Vloeimans niet voor één muziekstijl te vangen. Zijn brede muzikale interesse bracht hem naar de jazz-, pop-, klassieke- en wereldmuziek.
Zijn meest recente samenwerking is met dj/producer Armin van Buuren. Vloeimans is meermalen onderscheiden voor zijn muzikale prestaties. Zo ontving hij de VPRO/Boy Edgar prijs, de Gouden Notenkraker en zes Edisons.

Fay Claassen

Fay Claassen is voor muziek wat Audrey Hepburn was voor de film: elegant and gracieus, aldus de Amerikaanse pers. Claassen neemt speciaal voor JazzArt uniek repertoire mee van internationale Big Bands waarmee ze cd’s maakte, zoals de WDR Big Band en Bob Brookmeyer’s New Art Orchestra. Haar meest recente project met de WDR Big Band betreft klassiekers uit het Dutch Songbook, waaronder het stuk ‘Dat Mistige Rooie Beest’ uit de film Turks Fruit en ‘Is dit alles’ van DoeMaar.

Meer weten? Check www.jazzartorchestra.nl