Evenementgegevens


Drie goeie bekenden van De Tor: John Engels, Joris Teepe en Benjamin Herman.  Hun album “When Will The Blues Leave”, live opgenomen in het Bimhuis, verscheen in maart 2021. Hoogste tijd voor de heren om die plaat -en meer- te komen presenteren op ons podium(pje). Vonden zij ook… John Engels: “Spelen in de Tor is elke keer weer een feestje.” en “Spelen met Benjamin en Joris geeft me alle vrijheid, en het swingt de pan uit. Aftellen, spelen, en dan gebeurt het ter plekke – de interactie, emotie en bezieling samen, dat is het mooiste wat er is! ”

John Engels
De loopbaan van de 85-jarige slagwerker John Engels beslaat al meer dan 65 jaar. De meest swingende jazzdrummer van Nederland deelde het podium met veel jazzgrootheden zoals Nina Simone, Pia Beck, Louis van Dijk, The Diamond Five, Dizzy Gillespie, Johnny Griffin, Toots Thielemans en Hank Jones. Met trompettist Chet Baker tourde John door Japan. Hier verschenen twee platen van, evenals de dvd Live in Tokyo. Engels speelt op meer dan 250 platen, won 6 Edisons, een Bird Award, en de Boy Edgar Prijs.

Joris Teepe
Bassist Joris Teepe woont sinds 1992 in New York. En sinds 2013 ook een deel van het jaar in Amsterdam. Joris werkte o.a. met Benny Golson, Rashied Ali, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Hij maakte 19 albums als bandleider en zijn 16e cd In The Spirit of Rashied Ali werd genomineerd voor een Edison.

Benjamin Herman
Nederlands bekendste saxofonist Benjamin Herman werkte samen met uiteenlopende musici, van de funky Candy Dulfer en Dr. John tot de meer avant-garde gerichte Han Bennink en Misha Mengelberg. Hij speelt mee op meer dan honderd albums, waaronder 16 als bandleider en met zijn band New Cool Collective. In 2006 won Herman de Boy Edgarprijs. Joris en Benjamin: ‘Johns ervaring is een leerschool voor ons. Hij is goud waard en het is een eer voor ons om met hem in een trio te spelen en we hebben geweldige opnames gemaakt!’

Bezetting
Benjamin Herman – altsax
Joris Teepe – bas
John Engels – drums

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.