Evenementgegevens


Jorge Vistel werd geboren in een muzikale familie in Santiago de Cuba. Hij begon met trompet spelen op negenjarige leeftijd en begon op 15-jarige leeftijd zijn professionele carrière met optredens in Salsabands. Vistel woont sinds 2007 in Madrid, en in Spanje treedt hij op met zijn eigen quintet de Vistel Brothers, waarvan de eerste CD eveneens op Fresh Sound is uitgekomen.
Jorge tourde onder meer met David Murray Cuban Ensemble en speelt sinds kort in de band van Alfredo Rodriguez, de nieuwe protegé van Quincy Jones, hiermee speelden ze op het Montreux Jazzfestival en in april 2014 een tournee in Azië en Japan. Bassist Reinier Ilizarde maakt ook deel uit van deze formatie.

Edgar van Asselt begon eveneens op jonge leeftijd met muziek maken. Hij studeerde in 1997 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens zijn studie speelde hij met musici als Ack van Rooijen, Benjamin Herman en Eef Albers. Edgar ontmoette tijdens een studiereis in New York saxofonist en ex-messenger David Schnitter. Met hem nam hij 2 Cd’s op en tourde hij zes keer. De band speelde ondermeer op het North Sea Jazzfestival.
Van 2005-2010 was Van Asselt de vaste pianist van de Young Sinatras, een populaire band die vele optredens in binnen- en buitenland deed. Daarnaast speelde hij met het Rotterdam Jazz Orchestra, Bob en Chuck Findley, Philip Harper en tourde hij met Tango Extremo. Ook speelt hij in het Rik van den Bergh/Bart van Lier Quintet.