Evenementgegevens


Het huisorkest van Jazzpodium de Tor, onder leiding van Bert Pfeiffer, ontvangt vanavond als gastsolist Norbert Kögging.

De van oorsprong Hengelose zanger Norbert Kögging is vooral bekend als jazzvocalist, -docent en festival-organisator van Jazzfest Amsterdam. Hij werkt met verschillende projecten waaronder zijn eigen band waarmee hij inmiddels 2 albums heeft opgenomen.In 2010 ontving hij zijn Masterdegree (MMus) vocal jazz aan het conservatorium van Amsterdam. Hij heeft gestudeerd bij onder andere Ronald Douglas, Lydia van Dam, David Linx en Sylvi Lane.

Norbert is bandleider van zijn band KØGGING. Hierin neemt hij naast de vocals ook de composities voor zijn rekening. In 2011 kwam zijn debuutalbum ‘Daydreaming’ uit, opgenomen op het prestigieuze Banff Centre in Canada. In 2012 ging de band terug voor de ‘Daydreaming’-tour en deed daarbij steden als Calgary, Edmonton, Montreal en Toronto aan.

Van Sinatra’s bigband swing tot ingewikkelde Zappa composities. Norbert staat voor bijna alles open. Hij heeft een duidelijk doel en komt in aanraking met verschillende muziekstijlen, bezettingen en mensen. ‘Het is superleuk om met verschillende gezelschappen aan korte producties te werken.’

Naast KØGGING werkt Norbert als freelance vocalist mee aan diverse projecten en producties.