Evenementgegevens


foto: Truong-Le

Saxofonist Dick de Graaf (67) voegt al ruim veertig jaar zijn eigen opvattingen over jazz en aanverwante stijlen toe aan de rijke traditie, op het podium en met een fraaie discografie. Reden voor de jury van de Edisons om hem de Edison Oeuvreprijs Jazz toe te kennen. “Een traditie die hij door en door kent, doorgeeft aan jongere generaties en zoals andere belangrijke spelers in het veld, blijft voeden met vernieuwing. Al deze eigenschappen, met een plaat/cd oeuvre dat daar het gevolg van is, maakt hem een logische en terechte winnaar van de Edison Jazz Oeuvre Award” aldus de jury.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz.

Festive

Het Dick de Graaf Quartet speelt stukken van het recente album FESTIVE (Zennez Records) en nieuw repertoire waarin hij opnieuw zijn hybride benadering van de jazz laat horen. In zijn eigen woorden: “Ik zie mijn muziek als een gastvrije ontvangstkamer waar muzikale elementen uit allerlei muziekstijlen welkom zijn. Zolang ze ons als band maar inspireren tot verrassende ritmes, warmbloedige solo’s en aanstekelijk speelplezier.”

Bezetting:

  • Dick de Graaf – tenorsax
  • Barry Green – piano
  • Jos Machtel – contrabas
  • Pascal Vermeer – drums

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.