Evenementgegevens


Op 4 nov wordt voor de 3e keer een Culturele Zondag gehouden met als thema Het Zilverfestival. Tijdens dit festival staan de culturele activiteiten van 55plus-en oudere generaties centraal. Zij treden op, exposeren of geven workshops op diverse plekken in de binnenstad.

Er zijn optredens in de centrale festivaltent op de Oude Markt, in de Jacobuskerk, bij Café CP en in de Bibliotheek is er een uitgebreid programma. Doe bijvoorbeeld mee met de workshop Levensboom Maken of kom naar de lezing over de Dolle Mina’s en Muziek & Zingeving. Op meerdere plekken in de Bibliotheek zijn er exposities, o.a. over Enschede toen en nu en een expositie met schilderijen van leden van de Stichting 55Plus. Ook in de Klanderij zijn er diverse optredens van volksdansgroepen.

Het Zilverfestival wordt sinds 2014 om het jaar gehouden. Tijdens de editie van 2014 en 2016 werd er gedanst, stevig gerockt, zeemansliederen gezongen, sjaals gebreid en er werden vele schilderijen en foto’s geëxposeerd.

Het programma in Jazzpodium de Tor:

 • Rolink & Verpalen
  Rolink & Verpalen: Lekkere muziek… Terug van nooit weggeweest!
 • No Songs for Old Men
  “No Songs for Old Men is een muzikaal trio, bestaande uit Antoon Aukes (percussie, ukelele, banjo en tapdance), Peter Schoof (basgitaar, mondharmonica, zang en voordracht) en Toon Faulhaber (gitaar en zang).
 • Fathers & Sons
  Bep van Koot & zoon + Jos Keuter & zoon: Fathers & Sons: eindelijk samen op één podium…
 • Poëzie & Flamenco
  Stadsdichter Margót Veldhuizen & gitarist Hans Martin. Gedichten met passievolle klanken van de flamencogitaar.
 • Workshop: Argentijnse Tango dansen door El Tamango.
  Altijd al de passievolle Argentijnse Tango willen leren? Grijp nu je kans!
 • Tangosalon
  Kom een kijkje nemen bij deze open tangosalon waar ervaren dansers laten zien hoe mooi de …