Evenementgegevens


De Jazzsocieteit Enschede organiseert deze middag een dixieland-middag met The Concrete Dixieclub. Een prima band o.l.v. Paul Jetten. Zij trachten als ware ambassadeurs deze oude stijl Jazz, Blues, Dixieland en Novelties voor de vergetelheid weg te plukken en nieuw leven in te blazen. Van de oorspronkelijke bezetting zijn nog enkele muzikanten overgebleven, andere muzikanten hebben in de loop der jaren de band langere of kortere tijd versterkt. Komend uit ons onvolprezen Enschede want de oorspronkelijke leden waren allen werkzaam in de betonindustrie, dus vandaar deze stevige naam.

De Concrete Dixie Club speelt oude stijl Jazz en Dixieland. Zij kiezen hun repertoire zorgvuldig en proberen hierin zowel de bekende krakers als de ietwat ondergestofte juweeltjes te laten horen. Na ruim 25 jaar geleden aanvankelijk van start te zijn gegaan als instrumentaal orkest werd al spoedig een zangeres (Ans de Haan) ingelijfd. Hierdoor zijn ze nu één van de weinige orkesten waarin ook de vrouwelijke vocale stukken een belangrijke plaats innemen.

Ht is vooral het spelplezier, het samen “echte” muziek maken, zonder electronische hulpmiddelen, waardoor ze na al die tijd nog steeds een enthousiaste
eenheid vormen. De CDC weet zowel als looporkest — band zonder stekkers— als op het podium altijd voor de juiste toon te zorgen en een feestje op te vrolijken.