Evenementgegevens


Op zondag 21 mei komt THE CONCRETE DIXIECLUB het seizoen van de Jazz sociëteit Enschede uitspelen in danscentrum Dekker aan de Wooldriksweg 150. Het begint om 15.00 uur tot 18.00 uur.

o.l.v Paul Jetten The Concrete Dixie Club uit ons onvolprezen Enschede. De oorspronkelijke leden waren allen werkzaam in de betonindustrie dus vandaar deze stevige naam.

De Concrete Dixie Club speelt oude stijl Jazz en Dixieland. Zij kiezen hun repertoire zorgvuldig en proberen hierin zowel de bekende krakers als de ietwat ondergestopte juweeltjes te laten horen.
Hierbij trachten ze als ware ambassadeurs deze oude stijl Jazz, Blues, Dixieland en Novelties voor de vergetelheid weg te plukken en nieuw leven in te blazen. Van de oorspronkelijke bezetting zijn nog enkele muzikanten overgebleven, andere muzikanten hebben in de loop der jaren de band langere of kortere tijd versterkt en ook de vocale sterkte is opgevoerd met de komst van zangeres ANS.
Na ruim 25 jaar geleden aanvankelijk van start te zijn gegaan als instrumentaal orkest werd al spoedig een zangeres Ans ingelijfd. Hierdoor zijn ze nu één van de weinige orkesten waarin ook de vocale stukken een belangrijke plaats innemen.
Het is vooral het spelplezier, het samen “echte” muziek maken, zonder elektronische hulpmiddelen, waardoor ze na al die tijd nog steeds een enthousiaste eenheid vormen. De CDC weet zowel als looporkest — band zonder stekkers— als op het podium altijd voor de juiste toon te zorgen en een feestje op te vrolijken. Voor nadere informatie verwijs ik naar hun website www.concretedixieclub.

Nadere informatie bij Ellen Lammertink en/of Loet Aalders
E-mail: Jazzsocieteitenschede@gmail.com
Telefoon: 053-4364155