Evenementgegevens


Met drummer Art Blakey in de coulissen zong ze in 1987 op het eerste Enschedese jazzfestival bij de bigband van de legendarische Amerikaanse tenorsaxofonist Teddy Edwards. ‘Een warm stemgeluid’ schreef de pers toen. “Ik weet niet wat jullie in Oost Nederland door het drinkwater gooien, maar Caroline Goudswaard zingt ècht heel bijzonder”, zei de Amerikaanse zangeres Deborah Brown eens in een interview.

In 1986 werd Caroline Goudswaard voor het eerst gevraagd voor een optreden op het North Sea Jazz Festival, als gastsoliste bij de Swingmasters. Vanaf datzelfde jaar begon ze een studie zang (lichte muziek) aan het Hilversums Conservatorium bij Deborah Brown en Gé Titulaer. Het diploma docerend en uitvoerend (jazz)musicus behaalde ze in het voorjaar van 1991 met het cijfer 9,5.

Het door de pers verwoorde ‘warme stemgeluid’, weet Caroline Goudswaard in te zetten in een repertoire dat zich afspeelt tussen swing en fusion. Met als belangrijkste muzikale invloeden: Carmen McRea, Ella Fitzgerald, Oleta Adams, Patti Austin, Aretha Franklin en George Benson.

Caroline Goudswaard werkte met: Teddy Edwards, Timeless Orchestra, Glenn Miller Revival Orchestra, Louis van Dijk, Cor Bakker, Hans Dekkers, Ruud Ouwehand, Peter Tiehuis, Jan Wessels, Will Maas, Gerard Peters, Nippy Noya, Beets Brothers en vele anderen.

 

Sweet-Tor-Memory: Een opname van Joni Mitchells’  “Dry Cleaner From Des Moines” door Caroline, begeleid door Cor Bakker (piano), Chris Strik (drums), Ruud Ouwehand (bas) en (wijlen) Peter Nieuwerf (gitaar).