Evenementgegevens


Alles is onder voorbehoud van de geldende corona-maatregelen.

Blue Note Festival: Jazz

JAZZ MEETS BLUES @ MYSTIEK

Bluesclub NIXENMEER, Jazzpodium De Tor en Mystiek Theater hebben de handen ineen geslagen en de instrumenten op elkaar afgestemd. Met trots presenteren wij de eerste editie van wat wel eens een heel mooie traditie zou kunnen worden: het Blue Note Festival!

De ambitie is groot, maar we beginnen klein, mede door de beperkingen die de corona-maatregelen ons opleggen. Maar de sfeer zal er niet minder om zijn!

Programma zondag 29 augustus 2021

New Sound Jazz Machine

De New Sound Jazz Machine: een begrip onder de vaste bezoekers van Jazzpodium de Tor. Enthousiast, avontuurlijk en verrassend. Op het programma staan zowel bekende NSJM-klassiekers als gloednieuwe stukken. Kortom, het belooft een spetterende middag te worden.

Sinds 2014 is New Sound Jazz Machine (NSJM) begonnen onder leiding van dirigent-componist Joris Bolhaar. Hij wist voor zijn rol als bandleider, bassist, componist en arrangeur van NSJM de solistenprijs van de International Big Band Competition in Hoofddorp in de wacht te slepen. Alle stukken die we spelen zijn door hem geschreven of bewerkt. Wat deze jazz bigband uniek maakt? De bezetting van enthousiaste professionele- en amateur jazz muzikanten. En: de home-made jazzcomposities! Of zoals Joris ze noemt: ‘werkjes’ :). Ieder stuk heeft zijn eigen smaakje en inmiddels zijn er een hoop jazz smaakjes ontstaan.

New Sound Jazz Machine 11.06.15

Das Sound Kollektiv

Deze Nederlandse jongens maken hedendaagse muziek het best te omschrijven als live beats met door jazz beïnvloede improvisatie. De band is in 2017 opgericht op initiatief van saxofonist Kasper Rietkerk. Ze associeerden zich met Duitse honden en zo werd in tegenstelling tot alle ‘hippe’ Engelse namen Das Sound Kollektiv geboren. Hun muziek is sterk beïnvloed door mensen als Stevie Wonder en J Dilla maar ook door Herbie Hancock en Miles Davis.

In maart 2018 brachten ze hun eerste EP uit genaamd BORK. Ze toerden ongeveer twee maanden door Nederland en werden gestreamd door Sublime FM en NPO Radio Soul & Jazz. In de zomer van 2019 deden ze een officiële tour door Berlijn met podia als B Flat en Kunstfabrik Schlott.

In september 2020 brachten ze hun eerste album Canine Canvas uit bij een uitverkocht Hedon Zwolle. Dit album bevat nummers met zanger Ruben Hein en rapper Reazun. Ondanks de COVID-19-crisis deden ze een kleine tour en kregen ze met deze release veel media-aandacht.

Naast Kasper Rietkerk op saxofoon bestaat de band uit Chiel van Rijn op bas, Bas Gankema op toetsen en Hugo Hinkel op drums.

Alles is onder voorbehoud van de geldende corona-maatregelen.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.