Evenementgegevens


Nueva Manteca - 0004

“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten.”, zei drummer Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek van het nieuwe Ben van den Dungen kwartet.
Al vanaf 1982 treedt Ben van den Dungen op als professionele musicus en heeft sindsdien meer dan 4500 concerten in zo’n 60 landen gegeven. Hij startte in 1984, samen met zijn collega en vriend Jarmo Hoogendijk, het illustere Van den Dungen/Hoogendijk Quintet. Met deze groep tourde Ben door heel wereld.

Ben speelde samen met onder andere : Cindy Blackman , Mal Waldron, Art Taylor, Woody Shaw, Jimmy Knepper, Kirk Lightsey, Lester Bowie, Brian Lynch, Ralph Peterson en Jim McNeely.

Na de periode met het kwintet met Jarmo Hoogendijk heeft Ben jaren als ‘sidemen’ gewerkt in allerlei groepen. Ben is nu zijn eigen kwartet begonnen. Een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een hoop energie en een “happy feel”. Ontegenzeggelijk 100% pure jazz.

In het najaar van 2013 is het eerste album Ciao City uitgebracht, wat enthousiast werd ontvangen door de Nederlandse pers en resulteerde in een reeks concerten in de clubs en theaters in Nederland. Het volgende album, A Night In The Club, zal september 2014 verschijnen. Dit album is in mei 2014 live opgenomen in Café Central in Madrid .

Line up:

  • Ben van den Dungen – sax
  • Miguel Rodriguez – piano
  • Marius Beets – bas
  • Gijs Dijkhuizen – drums

Website: www.benvandendungen.nl