Evenementgegevens


Nieuwe muziek, door Artvark speciaal voor dit programma geschreven geïnspireerd door teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief. In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen Artvark en McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief.

McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma: van Sappho uit het oude Griekenland (ca. 630 – ca.570 v.Chr) tot een anonieme ingezonden brief in de Guardian, van Emily Dickinson tot teksten van Claron zelf.

Artvark Saxophone Quartet

Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de ‘solo’ concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze in 2010 de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival.

Claron McFadden

De Amerikaanse Claron McFadden is een gevierde en veelzijdige sopraan. Ze studeerde in 1984 af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York. In
datzelfde jaar verhuisde ze naar Nederland. Hier maakte zij in 1985 haar operadebuut op het Holland Festival. Als soliste werkte McFadden met grote
namen als Fabio Biondi, Michel van der Aa en The Arditti Quartet. Daarnaast is ze een graag geziene solist bij onder meer het prestigieuze Teatro alla Scala in Milaan, de Bayerische Staatsoper en de Royal Opera House in Londen.
 

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.