Evenementgegevens


Rita Reys was Europe’s First Lady of Jazz. “Een halve eeuw lang was ze onafgebroken en onbetwist de grootste jazz zangeres van Nederland”, concludeerde de Edisonjury in 2006, toen zij als eerste Nederlandse jazzmusicus de Edison Oeuvre Award won. In juli 2013 overleed zij plotseling.

De krachten van twee internationaal bekende jazzartiesten die niet eerder samen optraden, worden gebundeld om Rita Reys te eren: die van zangeres Fay Claassen en pianist Peter Beets.

Gedurende de laatste jaren van haar leven wees Rita Reys in interviews steevast Fay Claassen aan als haar opvolgster. Er waren in Nederland slechts weinig jonge jazz-zangeressen die aan Rita’s strenge kwaliteitsnorm voldeden, maar in dat korte rijtje stond Fay Claassen vooraan. Mede op verzoek van het virtuoze Peter Beets trio, dat Rita meer dan 10 jaar begeleidde, is dit tribute een feit. Alle prachtige ballads en swingende songs, die Rita graag zong, komen voorbij. Natuurlijk geeft Fay Claassen, die vorig jaar met een Gouden Plaat bekroond werd, daar haar eigen draai aan.

Fay Claassen – zang
Peter Beets – piano
Martijn van Iterson – gitaar
Ruud Jacobs – bas

Kaarten bestellen>>