• vrijdag 7 oktober 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Gerlo Hesselink Quartet: CD presentatie Meant for You

  Tijdens zijn vorige concert in De Tor kondigde Gerlo het al aan: in de zomermaanden zouden ze de studio induiken voor de opname van een gloednieuw album. Dat is intussen gebeurd, de opnames zijn gemaakt, de nummers zijn afgemixed en het resultaat kunnen we op vrijdag 7 oktober 2022 beluisteren tijdens de officiële presentatie van de nieuwe cd van het Gerlo Hesselink Quartet: Meant for You.

  Lees meer


 • vrijdag 14 oktober 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Paul Woesthuis Collectief

  Een heel bijzonder concert van een 'small bigband' waarvan de blazerssectie uit louter trombonisten bestaat.  Het collectief rondom trombonist/bandleider Paul Woesthuis.

  Lees meer


 • vrijdag 21 oktober 2022 22:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Peter Tiehuis T5

  T5 is een kwintet rond gitarist Peter Tiehuis. Samen met Karel Boehlee op toetsen, Theo de Jong op basgitaar, Jasper van Hulten op drums en Martin Verdonk op percussie vormen zij met T5 een hechte groep van specialisten, ieder op hun terrein. Smaakvol, swingend, oog voor detail en ruimte voor elkaar creëren, staan centraal in hun manier van samenspelen. Onlangs is hun nieuwe album ‘Heart in Mind’ uitgebracht waar Peter Tiehuis tekende voor de meeste composities.

  Lees meer


 • vrijdag 28 oktober 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Anne Chris

  Zangeres Anne Chris en haar band brengen een programma van oud en nieuw werk, eigen composities en bijzondere jazz-standards.

  Lees meer


 • vrijdag 4 november 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Linus Eppinger

  Echte authentieke 'gitaarjazz' in de traditie van Barney Kessel, Jim Hall en Wes Montgomery. Gitarist Linus Eppinger is een van vertegenwoordigers van de nieuwe jazz-generatie van Europa.

  Lees meer


 • vrijdag 11 november 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Estrella Acosta

  Vrijdag 11 november in Jazzpodium de Tor in Enschede: Estrella Acosta. Zangeres Estrella Acosta, geboren op Cuba, ging op zoek in de rijke en mooie muziekgeschiedenis van Cuba. In ‘Mujeres de Luna’ geven Estrella Acosta en haar top latin jazz-groep het publiek een unieke kijk op deze talentvolle vrouwen van Cuba.

  Lees meer


 • vrijdag 18 november 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Erik Ineke & The Frans Elsen Factor

  Pianist Frans Elsen (1934-2011) staat vooral bekend als pleitbezorger van de bebop en als docent van twee generaties jazzmuzikanten. Drummer Eric Ineke, leidt op 18 november 2022 een septet met een sterbezetting van nu dat zich opnieuw laat inspireren door deze wonderlijke stukken van de grote Frans Elsen.

  Lees meer


 • vrijdag 25 november 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Dual City Concert Band feat. Nadya Bolhaar

  De “huisbigband” van Jazzpodium de Tor ontbreekt ook dit jaar natuurlijk niet in het programma. Een aantal concerten verzorgen ze dit seizoen, met wisselende (gast)dirigenten. 

  Lees meer


 • vrijdag 2 december 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Mosquito presents: Blakeyish

  Een ode aan Art Blakey en de Jazz Messengers door gelauwerde jazzmusici. Arjan Stam (trumpet), Ewout Dercksen (tenorsax), Pieter van Santen (piano), Uli Wentzlaff-Eggebert (bas) en Erik Poorterman (drums)

  Lees meer


 • vrijdag 9 december 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Reinier Voet & Pigalle 44

  Een ideale mix van traditie en een blik op de muzikale toekomst van gipsyjazz. Laat je op vrijdag 9 december 2022 in Jazzpodium de Tor verleiden door standards in een nieuw jasje en eigen werk van Reinier Voet (gitaar), Jan Brouwer (ritmegitaar) en Jet Stevens (contrabas).

  Lees meer


 • vrijdag 16 december 2022 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Kerstconcert New Sound Jazz Machine

  “The Most Wonderful Time Of The Year”. ‘Goede tradities moet je in stand houden: het kerstconcert van de New Sound Jazz Machine onder leiding van Joris Bolhaar is er zo een.

  Lees meer