• vrijdag 15 december 2023 21:00 uur

  Saul Rubin, Florian Wempe, Heleen Schuttevaer, Ruud Ouwehand

  Amerikaans meestergitarist Saul Rubin samen met jazzdiva Heleen Schuttevaer en saxofonist Floriaan Wempe. Het laag wordt verzorgd door bassist Ruud Ouwehand. Bij voorbaat een legendarisch concert, de 15e december in Jazzpodium de Tor in Enschede.


 • vrijdag 22 december 2023 21:00 uur

  Kerstconcert New Sound Jazz Machine – Uitverkocht

  Uiteraard sluiten we ook dit jaar weer af met het inmiddels traditionele, maar altijd verrassende kerstconcert van Joris Bolhaar en zijn New Sound Jazz Machine.


 • vrijdag 5 januari 2024 21:00 uur

  Ronald Snijders

  Het eerste concert in dit nieuwe jaar: een goed begin is het halve werk... En beter dan met Ronald Snijders, de meest swingende fluitist van Nederland (en verre omstreken), kun je niet beginnen. Door de Surinaamse muziekstijlen kaseko en kawina te vermengen met jazz, funk en soul brengt hij een geheel eigen klankwereld tot leven en drukt hij al decennia zijn stempel op de ontwikkeling van jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland.


 • vrijdag 12 januari 2024 21:00 uur

  Anna Serierse / Gijs Idema kwartet

  Zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema vinden nieuwe manieren om vocalen en gitaar samen te laten vloeien. Met hun Idema/Serierse Quartet, wat ze vormen samen met contrabassist Cas Jiskoot en drummer Tim Hennekes. Dit kwartet is een eenheid, met een sterk gevoel voor vrijheid, melodie, ritme en vorm. Mooi!


 • vrijdag 19 januari 2024 21:00 uur

  Bert van der Brink, Ruud Ouwehand & Sebastian Netta: Bannink’s Beste

  Pianist/accordeonist Bert van der Brink, bassist Ruud Ouwehand en drummer Sebastian Netta. Drie maestro’s op hun instrument die samen een masterclass over de muziek van Harry Bannink geven. Dat wordt genieten én meezingen...


 • vrijdag 26 januari 2024 21:00 uur

  New Conrad Miller Trio

  Toetsenist Coen Molenaar en bassit David De Marez Oyens zijn vooral bekend als vaste begeleiders van Jan Akkerman. Samen met percussionist Enrique Firpi vormen zij één van de beste en avontuurlijkste jazztrio’s van Nederland.


 • vrijdag 2 februari 2024 21:00 uur

  Masha Bijlsma Sextet

  In dit sextet voert de geweldige stem van Masha Bijlsma de boventoon, hoewel ook de overige leden van haar band stevig van zich laten horen. Wat wil je ook met zo’n line-up: Ilja Reingoud (trombone), Tony Lakatos (sax), Hans Kwakkernaat (piano), Ruud Ouwehand (bas) en papa Dries Bijlsma (drums).


 • vrijdag 9 februari 2024 21:00 uur

  Artvark & Claron McFadden – hear, hear, listen

  Nieuwe muziek, door Artvark speciaal voor dit programma geschreven geïnspireerd door teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief. In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen Artvark en McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief.


 • vrijdag 23 februari 2024 21:00 uur

  Tor Vinylcafé

  Intussen is het een traditie geworden: een keer per jaar komt het radioprogramma “All That Jazzz” live vanuit Jazzpodium De Tor in Enschede met het Tor-Vinyl-Café.


 • vrijdag 1 maart 2024 21:00 uur

  Descarga Amsterdam

  Spetterende Latin muziek gecombineerd met swingende en groovy jazz met spectaculaire line up van muzikanten uit Venezuela, Nederland en Duitsland.


 • vrijdag 8 maart 2024 21:00 uur

  Ineke Vandoorn & Marc van Vught

  De muziek van zangeres/pianist Ineke Vandoorn en componist/gitarist Marc van Vugt is een mix van lyrische, originele jazzsongs en avontuurlijke, klankgerichte improvisaties.


 • vrijdag 15 maart 2024 21:00 uur

  Artez in the spotlight

  De meesters aan het werk! Intussen al weer een fraaie en vooral inspirerende traditie: een concert rondom een van de docenten van het ArtEZ conservatorium in Enschede, Zwolle en Arnhem.


 • vrijdag 22 maart 2024 21:00 uur

  Tilmar Junius Memoriamconcert

  Tilmar Junius, pianist en hoofd van opleiding Jazz & Pop van ArtEZ conservatorium overleed op 9 mei 2023 na een heel kort ziekbed. Vanavond brengen we een ode aan deze fantastische, motiverende en inspirerende musicus. Line-up t.b.a.


 • vrijdag 29 maart 2024 21:00 uur

  Jasper Blom- The Ellington Project

  Hoe laat je zeven man klinken als een voltallige bigband? Saxofonist Jasper Blom blaast het werk van jazzlegende Duke Ellington naar nieuwe hoogten. Bloms kleine ‘Big Band’ bestaat verder uit zes van de meest getalenteerde jonge jazzmusici van dit moment: Ian Cleaver op trompet, Gideon Tazelaar op tenorsax, Maarten Combrink op trombone, Timothy Blanchet op piano, Cas Jiskoot op bas en Tim Hennekes op drums. Sir Duke zou trots zijn.


 • vrijdag 5 april 2024 21:00 uur

  Dual City Concert Band feat. Bert Joris en Enrico Pieranunzi

  Vraag niet hoe het kan, maar geniet er van...Twee wereldsterren als gast bij ‘ons’ huisorkest! Bert Joris en Enrico Pieranunzi!


 • vrijdag 12 april 2024 21:00 uur

  Ronald Douglas & Rob van Bavel

  Zanger Ronald Douglas en pianist Rob van Bavel presenteren hun nieuwste cd “A Life in Songs”.


 • vrijdag 19 april 2024 21:00 uur

  RED

  RED is een nieuwe band met twee gevestigde muzikanten en twee aanstormende talenten. Hun sound is stuwend, aanstekelijk en energiek. Soulvolle jazz met zo’n lekker hammondorgel, de klassieke trompet / tenorsax combinatie en Amerikaans swingende drums.


 • vrijdag 26 april 2024 21:00 uur

  Scott Hamilton – Rein de Graaff trio @ Mystiek

  De avond voor Koningsdag wijken wij uit naar ons ‘buitenverblijf’ bij theater Mystiek voor een heel bijzonder concert: legendarische tenorsaxofonist Scott Hamilton begeleid door trio Rein de Graaff.


 • vrijdag 3 mei 2024 21:00 uur

  Baas, van Gelder & Bennink

  Neerlands avontuurlijkste drummer Han Bennink bundelt zijn krachten met gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder. Drie podiumbeesten die ieder concert zichzelf en het publiek weten te verrassen en verwonderen.


 • vrijdag 10 mei 2024 21:00 uur

  Oscar Rodenburg and friends

  Enschedese jazzzanger en ‘friends’ brengen eigen werk, bewerkte jazzstandards en Nederlandstalig repertoire.


 • vrijdag 17 mei 2024 21:00 uur

  Boi Akih kwartet

  Alweer een winnaar van de Boy Edgarprijs in De Tor. Zangeres Monica Akihary voert je met haar Boi Akih kwartet langs alle windstreken van de wereld.


 • vrijdag 24 mei 2024 18:00 uur

  Mini-Festival Tunes and Tapas

  In samenwerking met “Wald und Wiesen Kultur” uit Münster en onze buren van tapasrestaurant Los Suenos organiseren we onder het motto “Nooit te jong voor jazz” een mini-festival op het pleintje achter de Jacobuskerk.


 • vrijdag 31 mei 2024 21:00 uur

  New Sound Jazz Machine

  De inmiddels traditionele seizoensafsluiting in De Tor: de New Sound Jazz Machine onder leiding van Joris Bolhaar gaat er weer muzikaal feestje van bouwen. Gegarandeerd!


 • vrijdag 7 juni 2024 20:00 uur

  Dag van de Jazz-amateur

  Op de laatste dag van het jazzseizoen is het podium van De Tor weer voor de amateur jazzmuzikanten.