• zondag 19 mei 2024 13:00 uur

  Big Band Festival Hengelo

  Pinksteren wordt weer Swingsteren! Het is intussen een fraaie traditie: het Big Band Festival op Eerste Pinksterdag (19 mei 2024) in Hengelo.


 • vrijdag 24 mei 2024 18:00 uur

  Mini-Festival European Tunes and Tapas

  In samenwerking met “Wald und Wiesen Kultur” uit Münster en onze buren van tapasrestaurant Los Suenos organiseren we onder het motto “Nooit te jong voor jazz” een mini-festival op het pleintje achter de Jacobuskerk.


 • vrijdag 31 mei 2024 21:00 uur

  New Sound Jazz Machine

  In de zomer van 2024 nodigt de New Sound Jazz Machine jazztalent Willem Abelen voor een spannende samenwerking. De inmiddels traditionele seizoensafsluiting in De Tor: de New Sound Jazz Machine onder leiding van Joris Bolhaar gaat er weer muzikaal feestje van bouwen. Gegarandeerd!


 • vrijdag 7 juni 2024 20:00 uur

  Dag van de Jazz-amateur

  Op de laatste dag van het jazzseizoen is het podium van De Tor weer voor de amateur jazzmuzikanten.


 • woensdag 12 juni 2024 19:00 uur

  ArtEZ: When Pop Meets Jazz

  De studenten van de Popacademie van het ArtEZ conservatorium kunnen in het laatste jaar van hun opleiding kiezen voor een keuzeprofiel (Deze module betreft een soort pakket waarmee je je kunt specialiseren of verbreden in je kennis en competenties). Ze krijgen een jaar lang les en begeleiding in drie onderdelen t.w.: één op één lessen voor het hoofdinstrument en (waar het natuurlijk allemaal om draait) het samenspel in een combo....


 • vrijdag 14 juni 2024 21:00 uur

  Extra concert: Vocal Jazz Night

  Een extra concert in Jazzpodium de Tor rondom de menselijke stem: de Vocal Jazz Night.  Met medewerking van het ArtEZ Vocal Jazz Ensemble, jazzkwartet IN4 en het Mosaic-trio.