Evenementgegevens


JazzPosterkleinStudenten van het ArtEZ Conservatorium in Enschede, en velen met hen, maken zich grote zorgen over de plannen van de directie van ArtEZ om de opleiding tot Jazzmusicus van Enschede te verhuizen naar Zwolle en Arnhem, zoals eerder de afdeling Klassiek naar Zwolle is verhuisd.

Om hun ongerustheid hierover te onderstrepen en te benadrukken dat zij het niet eens zijn met de plannen, organiseren zij een CONCERT op zondagmiddag 8 maart van 15:00 tot 17:00 uur  Fred Oldenburg, Maria de Fatima en Sebastian Altekamp, Adrienne West, Rob Horsting, Julian Bohn, Ruud Ouwehand, Nashua en het Fraggle Jazz Orchestra hebben hun medewerking aan dit concert al toegezegd. Check deze site voor de laatste updates!  De presentatie is in handen (en woorden) van Hans Mantel.

U bent van harte uitgenodigd, entree gratis, dresscode zwart.

Jazzpodium de Tor

De belangrijkste doelstelling van stichting Jazzpodium de Tor is een bijdrage te leveren aan het culturele klimaat en de uitstraling van Twente als innovatieve en creatieve regio door het bevorderen en faciliteren van jazz en aan jazz verwante muziek. Voor de cultuur in Twente is de aanwezigheid van een volwaardig conservatorium, inclusief een HBO-opleiding Jazz, van essentieel belang en vormt het de aanjager van tal van initiatieven op het gebied van de cultuur en de (jazz)muziek in het bijzonder.

Zeker in Enschede, waar jazzmuziek sinds mensenheugenis een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Jazz hoort bij Enschede en Enschede wordt alom gezien als bakermat en kweekvijver van jazzmusici. Dat is mede te danken aan de goede samenwerking tussen het Conservatorium en Jazzpodium de Tor, met haar bijna vijfenveertig jarig bestaan één van de oudste en meest gerenommeerde jazzpodia van Nederland. Daarom ondersteunt Jazzpodium de Tor dit initiatief van de ArtEZ studenten van harte.