Trompettist/orkestleider Wynton Marsalis is door de lezers van het Amerikaanse blad Downbeat toegevoegd aan de Hall of Fame van dat blad. In de 82ste editie van de Downbeat Readers Poll kozen zij tevens toetsenist Chick Corea tot jazzmusicus van het jaar. In de uitslag van de Poll staat één Nederlander: Han Bennink. Hij staat ergens onderaan in de categorie percussie.

De beste plaat van het afgelopen jaar is volgens de lezers ‘Turn Up The Quiet’ van pianiste/vocaliste Dianne Krall. De beste historische uitgave is het album ‘On A Monday Evening’ van wijlen pianist Bill Evans.

Nog enkele pollwinnaars zijn Snarky Puppy (jazzgroep), Maria Schneider Orchestra (jazzorkest), Wynton Marsalis (trompet), Trombone Shorty (trombone), Wayne Shor- ter (sopraansax), Kenny Garrett (altsax), Chris Potter (tenor- sax), Herbie Hancock (piano), Pat Metheny (gitaar), Christian McBride (bas) en Jack DeJohnette (drums).

De gehele uitslag van de Poll is te vinden in het decembernummer van Downbeat. De Downbeat Readers Poll wordt sinds 1934 jaarlijks samenge- steld.