Het zijn bijzondere tijden! Tijden waarin we onze wekelijkse portie live-jazz moeten missen. Vrijdag 6 maart gaven Peter Tiehuis en de Dual City Concert Band  een prachtig concert, vond ook recensent Koen Edeling. Maar dat dit ook om andere redenen dan louter muzikale een historisch concert zou worden, had hij toen ook niet voorzien…

Missen

We missen het. Het wekelijkse avondje Jazzpodium de Tor. De muziek. De bezoekers. De musici. De vrijwilligers. De sfeer. De euforie. De ontspanning. Het biertje in de pauze. En die tijdens het concert. De kletspraatjes in de pauze. En zelfs de kletspraatjes van net iets te luidruchtig publiek op de bankjes achterin De Tor. We missen het heel erg. En we missen ook de prachtige concerten die we nog in de planning hadden. Het eerbetoon aan Rob Pronk. De accordeon van Jean Louis van Dam. De trommels en toeters van Artvark & Drums United. De liedjes van vader en zoon Ouwehand. En die van Karin Bloemen. De harmonieën  van Jazzkoor Enschede. De humor van The New Sound Jazz Machine en natuurlijk de Dag van de Jazz-Amateur. We missen het heel erg.

We gaan door!

Hoe de situatie er na dit seizoen uit gaan zien, weet nog niemand. De 1,5 meter samenleving zal een enorme uitdaging worden, zeker voor concerten in ons vertrouwde onderkomen aan de Walstraat. Wat we wel weten, is dat we door gaan. Tenslotte zijn we geen vijftig jaar geworden door al dit moois op te geven. Het bestuur van Jazzpodium de Tor is al met heel veel mensen en organisaties in overleg over de toekomst na corona.

En zodra we meer weten, weet jij dat ook. Via de site jazzpodiumdetor.nl, via de Weekly Update, via Social Media, via de post… We’ll Meet Again….

Stay Safe And Jazz On…

Willem Habers
namens bestuur Jazzpodium de Tor