Dat is waarvan de jazzliefhebbers vrijdagavond konden genieten bij het inluiden van het nieuwe jaar in Jazzpodium de Tor.

Onder het thema “The Atomic Mr. Basie” bracht de Tor-huisband een programma in de swingende stijl van Count Basie and his Orchestra uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Met groot respect voor The Count werd er onder leiding van Bert Pfeiffer zorgvuldig aan gewerkt om de muziek zo authentiek mogelijk over te doen komen met de nadruk op akoestisch. Uiterst weinig draadjes en microfoons te bespeuren. De bas van Bart Tareskeen werd nauwelijks versterkt maar werd in alle hoeken van de zaal gehoord. Idem met de gitaar van Raymond Nijenhuis die helemaal akoestisch als een ijverige Freddy Green swingend en vol energie onvermoeibaar in de rhythm section zijn prachtige akkoorden leverde.

En heus waar, koperblazers kunnen indien gewenst ook ingetogen spelen. En wat hoorden we in Math Scheffer een mooie pianist. En bij nagenoeg alle nummers uit de groep mooie solo’s die er mochten wezen. Het geheel kwam prettig over op het aardig talrijke aanwezige publiek. Oordopjes konden in hun doosjes blijven.

Vooral zo doorgaan. We verheugen ons al weer op het volgende optreden van deze Dual City Concert Band.