In samenwerking met het ArtEZ Conservatorium Zwolle heeft Millennium Jazz Orchestra een jeugd big band opgericht: Millennium Youth Big Band. Getalenteerde jongeren tussen de 14 en 23 jaar uit het Oosten en Noorden van Nederland nemen deel aan dit projectorkest. In blokken wordt een aantal dagen intensief gewerkt aan het repertoire, dat daarna wordt gepresenteerd met concerten in de regio. De jongeren worden begeleid door musici van Millennium Jazz Orchestra en docenten van ArtEZ. De repetities vinden plaats in Domusica in Zwolle, de concerten zijn op 31 maart in Jazzpodium de Tor in Enschede, 1 april in Domusica in Zwolle, 2 april in theater MIMIK in Deventer en 10 april in Goor tijdens het Big Band Festival.

De jongeren worden begeleid in de specifieke techniek en ritmes van Jazz & Pop onder leiding van MJO musici en ArtEZ docenten. Deze coaches dirigeren, geven feedback en bieden inkijk in de werkwijze van een professional. Dit alles in het teken van inspireren, fascineren en motiveren.

Nooit te jong voor Jazz

Jazzpodium de Tor steunt dit initiatief van harte. Je bent immers nooit te jong voor jazz…. Daarom zijn we er ook heel trots op dat het eerste concert van deze nieuwe band op ons podium plaatsvindt. Op 31 maart 2023 spelen ze in het voorprogramma van het ArtEZ Docentenconcert.

Millennium Jazz Orchestra (grote broer van Millennium Youth Bigband)