Dans, maak nieuwe vrienden en heb plezier! Daarom is Swing Out Loud opgericht en sindsdien wordt er in Enschede met veel plezier gedanst op Swing Jazz muziek. De belangrijkste dansstijl bij Swing Out Loud is Lindy Hop, hoewel we soms cursussen aanbieden in andere aan Swing Jazz gerelateerde dansstijlen. Lindy Hop wordt gedanst met een partner. Het is een geïmproviseerde dans die zeer expressief en vrolijk is en ruimte laat voor persoonlijk karakter. Er kan wild en snel gedanst worden, met spectaculaire luchtpasjes maar ook langzaam en soepel, elegant of sexy. Partners liggen bijna nooit vast, een deel van het leuke is dat je met iedereen (leert) dansen.

Plezier

Hoewel we onze dansers leren en aanmoedigen om een goede techniek en muzikaliteit te hebben, vinden we het veel belangrijker dat je plezier hebt tijdens het dansen. Daarom bieden we lessen in Lindy Hop (woensdag), maar organiseren we vooral sociale dansen. Elke les wordt afgesloten met gezellig dansen en daarnaast organiseren we Tea Dances en End Of The Block Party’s en af en toe een workshop. Als je geïnteresseerd bent om bij ons te dansen, kun je deelnemen aan een van de open lessen die aan het begin van elk seizoen (begin september) en halverwege (half februari) worden gegeven. We bieden ook inlooplessen voor beginners op elke zondag Tea Dance! Houd de kalenderpagina op deze website in de gaten en geef ons een like op Facebook om nooit meer een evenement te missen!

Kennismakingsles in De Tor

Onze open lessen gemist en toch wat Lindy Hop willen proberen? Of wil je het meeste uit de gratis lessen halen voordat we verder gaan met het echte werk? Dit is je kans!
We organiseren een inlooples bij het te gekke Jazzpodium De Tor in Enschede. De les begint om 19u30 en duurt ongeveer een uur.
De inlooples behandelt enkele basisprincipes van Lindy Hop (geen ervaring vereist), is gratis en gratis om zonder reservering deel te nemen. Je hoeft ook geen partner mee te nemen, we leren dansen met verschillende mensen!

Na de les gaan we verder met een sociale dans, waar ook een aantal van onze meer ervaren dansers mee zullen doen (als ze tenminste niet al in de inlooples zijn binnengeslopen). Dus voel je vrij om te blijven hangen en met ons te dansen.