Vanaf komend weekend kun je in De Tor via een foto, selfie, Instagram of Facebook alle ‘Liefs uit Enschede’ de wereld insturen. Dan hangt namelijk een replica van het beroemde (en omstreden) ‘Liefs uit Enschede’-bordje bij De Tor.

foto: TC Tubantia

foto: TC Tubantia

Het bordje, een idee van onze buurman Rein Kroes van het Vestzaktheater, heeft een hele tijd gehangen boven het ‘hartenbankje’ in de Langestraat.

Het bankje is één van de meest gefotografeerde plekjes van Enschede en selfie’s en ansichten van het bankje worden via de sociale media over de hele wereld verspreid.

Guusje Beverdam, de maakster van het bankje, vond het echter maar niets, dat bordje. Ze verordonneerde dat het weggehaald zou worden. Aldus geschiedde.

Weggooien is ‘zunde’, vonden ze ook bij Enschede Promotie. Dus bedachten ze een Facebook-campagne om mensen te laten reageren op de vraag waar zo’n bordje dan wel zou moeten/mogen hangen. Op prominente plekken waar wij trots op zijn en waar we veel ‘Liefs uit Enschede’ ervaren. Nou ja, dan is het natuurlijk niet zo verwonderlijk dat Jazzpodium de Tor al snel uit de bus kwam.

Vanaf komend weekend hangt ‘ie er. En wat ons betreft tot in lengte van jaren….
Want, laten we eerlijk zijn, ‘Liefs uit Enschede’ en ‘Jazz uit Enschede’ zijn toch eigenlijk synoniem…