De kop boven deze recensie is niet bijster origineel, dat geef ik toe. Ene Barclay James Harvest ging ooit aan de haal met songtitels van The Beatles (Titles) en dan had hij de keuze uit ‘slechts’ een kleine 200. Harry Bannink heeft een slordige 5000 composities op zijn naam staan, ik beperk mij tot slechts een drietal, maar wat kun je dan minstens verwachten van Dé Harry Bannink Band op een avond als jongstleden vrijdag…? Welgeteld zes (en dan tel ik de Klokhuis-tune en Sesamstraat voor de volledigheid nog mee).

Jammer dat ik mijn beklag niet kon doen bij een Gerrit, anders had ik er nog aan toe kunnen voegen: Jij hebt gelogen, Gerrit, want het publiek werd duidelijk wat anders beloofd: Onder de naam “Dè Harry Bannink Band spelen zij het Bannink-repertoire” en “bijgestaan door nog meer gasten die allemaal hun toontje meespelen/zingen”. Gelukkig redde Marijn Ouwehand (als enige gast!) op fenomenale wijze de familie-eer van zijn oom en auteur Ton, die druk in de weer was met het signeren van zijn boek “Harry Bannink: toonzetter”. Marijn zong met helder verstaanbare stem op cabareteske wijze pareltjes als Vissen, Twips, Kom Kees en Wat voor weer zou het zijn in Den Haag. Bij het laatstgenoemde lied was hij even de tekst kwijt, maar bedacht er een ter plekke, zoals Ella Fitzgerald dat ooit deed met Mack the knife. Het publiek veerde op, was ineens muisstil en genoot nog meer van de puike instrumentalisten, want dat waren het: stuk voor stuk.
Zo kan ik mij voorstellen dat er ooit een Dè Peter Tiehuis Band komt (dat verdient deze geweldige gitarist; zonder Dè bestaat overigens al), maar dan is het te hopen voor hem dat er louter Tiehuis- repertoire gespeeld wordt; de eerste vier ervan had het publiek op deze “Bannink” avond al kunnen horen…