Binnenkort in Jazzpodium De Tor

 • vrijdag 3 februari 2023 19:00 uur

  Familieconcert Edwin Rutten + Ome Willem’s Afterparty

  Een gezellig familiejazzconcert met Edwin Rutten in de Tor voor kinderen en andere volwassenen van 1 tot 100 jaar! Een uurtje zingen, swingen en fun. Bossa, ballads, blues en betonswing. Over ritme, improvisatie, swing en de blues Hard, zacht, snel, langzaam, mineur en majeur, 3/4, 4/4, 5/4... Wat heeft jazz timing met voetballen te maken? Wat heeft jazz met liefde te maken? Wie zijn muzikaler: moeders, vaders, opa’s, oma’s of kinderen? Aansluitend "Ome Willem's Afterparty"!!


 • vrijdag 10 februari 2023 21:00 uur

  Dasha Beets “Bach…Because”

  In een bijzonder programma brengt de Nederlandse zangeres Dasha Beets drie grote culturen bij elkaar: Europese klassieke muziek, eeuwen oud poëzie en Amerikaanse jazz en blues.


 • vrijdag 17 februari 2023 21:00 uur

  Dual City Concert Band: The Music Of The Brecker Brothers

  Het huisorkest van Jazzpodium De Tor. Iedere keer weer een verrassing wat ze nu weer hebben bedacht.... Op 17 februari 2023 spelen ze een concert met de muziek van The Brecker Brothers met medewerking van niemand minder dan trompettist Philip Lassiter, bekend van Prince & the New Power Generation, en saxofonist Sean Freeman, al jaren de saxofonist van Level 42. Dat wordt "Some Skunk Funk" optima-forma!


 • vrijdag 24 februari 2023 21:00 uur

  Philippe Lemm trio

  De Nederlandse drummer Philippe Lemm keert voor even terug uit de VS voor een aantal concerten met zijn New Yorkse trio. Lemm studeerde in 2009 af aan het Conservatorium van Amsterdam en vertrok daarna naar New York om er als eerste Nederlandse drummer een mastertitel te halen aan de prestigieuze Manhattan School of Music. Daar ontstond ook zijn pianotrio waarmee hij nu naar Enschede komt.


 • vrijdag 3 maart 2023 21:00 uur

  VinylCafé

  Intussen is het een traditie geworden: een keer per jaar komt het radioprogramma “All That Jazzz” live vanuit Jazzpodium De Tor in Enschede met het Tor-Vinyl-Café.