Geen muziek om stil bij te blijven zitten...

Geen muziek om stil bij te blijven zitten…

Op enkele barkrukken en de banken achterin de zaal na was er op deze avond geen zitplaats te vinden in Jazzpodium de Tor. Het optreden van de tienmans- formatie Get The Funk 2 was dan ook aangekondigd als “staconcert” en daarbij horen statafels en heupwiegende luisteraars.

Leadzanger was Jan Tekstra, die zich verontschuldigde voor een aangeslagen stem wegens slaapgebrek, maar toch de sterren van de hemel zong. Alleen al de slow blues You’re still a young man, een van de vele stukken van de Amerikaanse soul-, funk- en rhythm-and-bluesgroep Tower of Power, was een genot om naar te luisteren. Toch was hij niet de enige zanger, want al voor de pauze was gastzanger William Finta (met pet en penetrant hoge stem) te horen geweest en hij kwam later ijzersterk terug met het mooie eerbetoon Diggin’ on James Brown, voorzien van toepasselijke hoge gilletjes en andere vocale capriolen.
De rest van de band bestond uit louter muzikale kopstukken: toetsentovenaar Will Maas, virtuoos Frank Stukker op soms huilende gitaar, de stuwende krachten drummer Sietse Huisman en basgitarist Tonnie Telgenhof Oude Koehorst, de spetterende blazers Peter van Soest en Sander Zweerink op trompet, het anaal-knorrende geluid van Bart Bijlevelds baritonsax en natuurlijk zijn sectiegenoten Louis Gerrits en Gerlo Hesselink, topmusici-pur-sang. Niet alleen was het op en top genieten van menige solo, juist de heerlijk stuiterende tutti-klanken zorgden ervoor dat het zachtjes wiegen steeds grotere vormen aannam en bij Attitude dance zowaar op dansen begon te lijken: Shake your hips and move your feet.
Je moet dan ook wel een echte houten Klaas zijn om bij deze muziek stil te kunnen blijven zitten…