Bas Arentsen, de onvolprezen benjamin van onze Tor-recensenten, kan naast fraaie recensies schrijven ook een behoorlijk moppie trombone spelen. Dit jaar doet hij mee aan het Prinses Christina Jazz-Concours. Hij koos voor twee composities van Duke Ellington.

Bas: “Ik heb gekozen voor Duke Ellington omdat hij een van de belangrijkste jazz componisten was. Met deze 2 nummers uit het Real Book kan ik een mooie variatie laten horen van een swingend nummer en een rustig stuk, daarin kan ik heel verschillende improvisaties spelen.”

Naast de prijzen van de vakjury is er de Publieksprijs, waarvoor iedereen een stem mag uitbrengen. Natuurlijk gaan we dat met alle vaste en minder vaste bezoekers van Jazzpodium de Tor doen! 

Prinses Christina Concours

Bij het Prinses Christina Concours geloven ze in de kracht van muziek. Ze stimuleren kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Ruim 55 jaar geleden organiseerde Ruud van der Meer voor het eerst een concours vanuit een gymzaal van het Haagse Edith Stein College. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling. Telkens zijn ze op zoek naar de beste verbinding tussen muziek en kinderen of jongeren.