flyer Toon Roos

Vrijdag 2 mei feest in het BIM-huis Amsterdam: Toon Roos viert zijn 50ste verjaardag met familie, vrienden en andere belangstellenden, waaronder verschillende TOR-gangers.
Schitterende entourage in kunsttempel van glas, staal en beton aan ‘t IJ, maar van binnen warm, sfeervol en aantrekkelijk uitzicht op de nightlife skyline van de Amsterdamse binnenstad. . Voor de pauze Toon op sopraan en tenorsax met zijn huidige kwartet (Karel Boehlee keyboards, Joost van Schaik slagwerk en dit keer Frans van Geest op bas). Bekende werkjes als Dolphin Street en I fall in love too easily, maar ook eigen werk. Steeds aangename avonturen van communicatie in klank, ingezet door de bevlogen saxofonist, ondersteund door zijn goed luisterende side men. Verrassend was Toon als zanger in de Sinatra-kraker “You make me feel so young”, waar het muziekplezier vanaf spetterde. En niet minder bijzonder het duet met zijn zingende echtgenote, waarbij Toon het pianowerk voor zijn rekening nam.
Na de pauze wat op de poster heette het electric concert met een prima spelende Theo de Jong op basgitaar. Tot de muzikale hoogtepuntjes van de avond hoorden de stukken met zangeres Fay Claassen. Ook gitaarman Martijn van Iterson en in de finale zanger Humphrey Campbell traden nog aan waarbij het sessie achtige sfeertje er een heus verjaardagsfeestje van maakte. De jubilerende Toon Saxofoon bleek op zijn feestje niet alleen pianist en zanger maar ook nog eens een volwaardige danser. Oren en ogen te kort wat daar allemaal op dat podium gebeurde. DJ Philippona draaide in de nazit (nee, de bedoeling was dansen!) funky jazzdeuntjes. Al met al een feestje geheel passend bij Toon: vol passie, warmte, afwisseling en bovenal: plezier in het leven! Aanrader is trouwens voorafgaand een vorkje te prikken in dat zelfde BIM-huis: gemakkelijk passende aanloop op het concert. En voor de diehards: na afloop in de nachtbus door the Big City. Het kon niet op.
Mooi feestje Toon, op naar een klinkend vervolg! We zien je graag weer in de Walstraat.