Evenementgegevens


Fris en swingend het voorjaar in met Big Band Eighty-Nine!

De dagen worden langer, warmer en zon komt steeds vaker te voorschijn. Big Band Eighty-Nine uit Borne heeft ondertussen weer een mooi programma voor u voorbereid. Dit wordt met veel inspiratie en speelplezier aan u gebracht. Door de band maar uiteraard ook door zangeres Loes Ossevoort!

De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen. De overbekende classics uit deze tijd van o.a Count Basie, George Gershwin en Miles Davis staan op het programma. Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. Zij brengt haar interpretatie van de legendarische vocalisten in die stijl zoals Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Natalie Cole.

Verschillende generaties zijn vertegenwoordigd in de band, dit maakt Big Band Eighty-Nine echt bijzonder. Een aantal leden die de oprichting in 1989 hebben meegemaakt zijn er nog steeds, maar de jongste leden zijn student. Leeftijd blijkt niet uit maken als je samen muziek maakt en deze passie met elkaar deelt.

Bekende muzikanten uit de regio hebben de band geleid: Roel van de Berg, Wim Lammerink, Willy van Diepen, en Andrew Read. Sinds 2017 is de muzikale leiding in handen van Bert Fransen.

Datum: zondag 22 mei 2022
Aanvang: 11.30
Locatie: Kulturhus de Bijenkorf, Marktstraat 23, Borne
Entree: €11,50