Evenementgegevens


Zangeres Sanne Rambags, drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders laten zich inspireren door etnische muziek en het sjamanisme.
Betovering, eenzaamheid in een uitbundige zin, (vrouwelijke) kracht, en de balans tussen leven en dood. Het komt allemaal voorbij. Hun concerten worden doorgaans ervaren als een beleving en zo klinkt ook het nieuwe album Trinity. Soms ingetogen, soms extrovert, maar tegelijkertijd aards en wild.
Under the Surface – met drummer Joost Lijbaart, vocaliste Sanne Rambags en gitarist Bram Stadhouders – speelt nu vier jaar samen. Het in 2017 uitgebrachte debuutalbum kreeg lovende kritieken en bracht de groep op grote festivals in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa. Vocaliste Sanne Rambags won in 2017 de Conservatory Talent Award en was in dat jaar ook genomineerd voor de Jacques de Leeuw-prijs.
De groep speelt improvisatiemuziek met veel verschillende elementen uit de jazz, klassieke en elektronische muziek. Zangeres Sanne Rambags gebruikt daarnaast gedichten en invloeden uit de Noord Europese folktraditie. Dit levert een soort universele ‘oermuziek’ op die in veel verschillende landen en door veel verschillende soorten publiek herkend wordt.