Evenementgegevens


Met Jan Wessels, Ruud Ouwehand, John Engels featuring John Engels
Met bijnamen als ‘the Prince of Cool’ en ‘James Dean of jazz’ was trompettist Chet Baker één van de meest controversiële jazzmuzikanten. Hij werd bekend door zijn intieme en romantische manier van spelen en met zijn uiterlijk bracht hij vele vrouwenharten op hol. Hij beleefde zijn grootste roem in de jaren ’50 van de vorige eeuw en kwam tragisch om het leven in Amsterdam in 1988.

Als er één Nederlandse trompettist is die het lyrische en melancholieke spel van Chet Baker kan vertolken, dan is dat Jan Wessels (1964). Wessels studeerde af aan het conservatorium in Hilversum waar hij les kreeg van Ack van Rooyen en Willem van der Vliet. Sindsdien speelde hij onder andere bij het Millennium Jazz Orchestra, The Skymasters, The Ramblers, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, en New Cool Collective. Daarnaast houdt hij zich nog bezig met arrangeren en componeren en geeft hij les aan de conservatoria van Amsterdam, Zwolle en Enschede.

Drummer John Engels behoort tot het elitekorps van Nederlandse jazzdrummers. Al bijna zeventig jaar musicaal actief heeft hij met het neusje van de zalm van de internationale jazzscene mogen spelen: Benny Bailey, Phil Woods, Stan Getz en ook met Chet Baker. In zijn carrière won hij vele prijzen waaronder de Boy Edgarprijs en werd hij maar liefst 17 keer verkozen als beste jazzdrummer volgens de lezers van de slagwerkkrant.