Evenementgegevens


Het is bijna alsof Nathaniel Adams Coles (1919-1965), bijgenaamd Nat ‘King’ Cole, de Amerikaanse jazzzanger, pianist en songwriter die algemeen wordt beschouwd als een van de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolkers van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, zelf goedkeurend meeknikt vanuit de eeuwige jazzvelden… zó gedreven heeft Henk Bleumink met zijn team van vijf ervaren muzikanten ernaar gestreefd dat de ‘unforgettable’ songs uit de tijd van Nat King Cole nu weer overal in Nederland te horen zijn en mooie herinneringen naar boven brengen. 

 Bleumink vertelt: “Enige jaren geleden heb ik met mijn toenmalige kwartet met succes een programma uitgevoerd van bekende en minder bekende nummers, waarmee Nat King Cole vanaf 1942 tot aan zijn te vroege dood in 1965 beroemd is geworden. Zo werd hij niet alleen de eerste Afro-Amerikaanse icoon in de Amerikaanse naoorlogse muziek, maar ook een van de grootste crooners ter wereld, naast o.a. Frank Sinatra en Bing Crosby. 2 

Nat King Cole was voor mij, net als voor mijn generatiegenoten, een grote favoriet en bij onze eerste uitvoeringen heb ik alle vocals voor mijn rekening genomen. Door mijn recente samenwerking met Tonny Nijland deed zich de mogelijkheid voor de oorspronkelijke uitvoeringen van Nat te combineren met de interpretaties van Nat’s dochter Natalie Cole (helaas inmiddels ook overleden), omdat de stem van Tonny enorm overeenkomt met die van Natalie. Zoek daarbij passende muzikanten en voilà, daar staat ineens zo’n 400 jaar ervaring op het toneel met het prachtige repertoire van Nat én Natalie Cole.” 

In het programma ‘& Nat King Cole’ brengt het Tonny Nijland/Henk Bleumink Sextet natuurlijk de swingende evergreens en bekende easylisteningsongs van net na de oorlog, zoals Fly Me To The Moon, Stardust en Mona Lisa, maar ook het onnavolgbare Unforgettable.