Evenementgegevens


Roy Hargrove Inspirations

Het sloeg begin vorige maand in als een bom binnen de jazzwereld: het plotseling overlijden op 49-jarige leeftijd van trompettist Roy Hargrove. Hij mocht zonder twijfel gerekend worden tot één van de meest aansprekende trompettisten van deze tijd.

Deze maand brengen wij een eerbetoon aan deze veelzijdige muzikant. Onze eigen Arjan Stam zal veel van zijn muziek laten horen onder begeleiding van een door ons samengesteld quartet met piano, saxofoon, bas en drum.

Roy Hargrove had zijn muzikale basis in de hardbop maar maakte graag uitstapjes naar hip-hop, R&B en funk. In de laat tachtiger jaren werkte hij zich razendsnel op tot één van de meest toonaangevende trompettisten in Amerika. Opgegroeid in Texas, ontmoette hij Wynton Marsalis toen deze de highschool bezocht waar Hargrove les had. Onder de indruk van het spel van Roy zorgde Marsalis er voor dat hij in zijn band kon spelen en kwam zijn carrière in een stroomversnelling.

Het trompetspel van Hargrove zal worden vertolkt door Arjan Stam. Arjan studeerde trompet aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle, richting lichte muziek. Sindsdien speelt hij in diverse bands als JazzArt Orchestra, Salsa Swoll, Dual City Concert Band en als freelancer in diverse pop-¬ en jazzbands. Hij geeft trompetles en is dirigent van Big Band Apeldoorn en de Hanzestad Big Band uit Deventer.