Evenementgegevens


Samen met Concordia organiseren we een bijzonder middagprogramma met de vertoning van de nieuwe film Django èn een live concert van The Rosenberg Trio, dat ook de muziek in de film voor zijn rekening nam.

Reserveren aanbevolen!

Film en concert in Theater Concordia. De film is inbegrepen bij de kaartprijs.
14:00 – Concert The Rosenberg Trio
15:15 – pauze
15:45 – start film Django
17:40 – einde programma
Reserveren kan hier via de site van Concordia.>>

The Rosenberg Trio

Hèt boegbeeld van de manouche en gipsy-jazz van de Lage Landen: The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: jazz festival van Montreal, North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles. Met alle grote musici: Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen, Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets, enz. Het trio stond in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti. De afgelopen 25 jaar heeft The Rosenberg Trio over de hele wereld gespeeld en hebben naam gemaakt als de beste in de gypsy jazz.

Django

Film over jazzlegende Django Reinhardt, die in de Tweede Wereldoorlog werd omarmd door de Duitsers. De geweldige muziekscènes worden gespeeld door het Nederlandse Rosenberg Trio.

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten…
Django was de openingsfilm op het afgelopen filmfestival in Berlijn. De hoofdrol in de film is weggelegd voor de vele prachtige muziekscenes. De muziek wordt daarin gespeeld door het Nederlandse Rosenberg Trio.
FRA, 2016, 115 min, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.