Evenementgegevens


Taste of Jazz in Deventer pakt een oude traditie weer op: het bieden van een podium aan jong talent. Trompettist Rémi Keupink zal deze zondag met zijn band optreden. Oplettende bezoekers hebben hem al indrukwekkend zien soleren bij het concert van de ‘Dual City Concert Band’ in maart in Bathmen.

VLOT is een modern jazzkwintet dat bestaat uit een enthousiaste en bevlogen groep jonge musici die elkaar hebben ontmoet op het ArtEZ Conservatorium Zwolle.
In die samenstelling spelen zij nu al zo’n drie jaar samen en schrijven zij ook al enige tijd eigen composities. Iedere muzikant heeft inbreng qua composities of arrangementen. Deze composities reiken van traditionele jazz tot aan moderne jazz met een altijd diepgewortelde groove. VLOT laat zich inspireren door artiesten zoals The Brecker Brothers, Roy Hargrove en The Houdini’s.

Na een periode van veel schrijven en repeteren, is de band nu op zoek naar ideale plekken om de door hun geschreven muziek voor een publiek te kunnen spelen. Energie, speelsheid en passie voor muziek staan centraal tijdens de concerten van VLOT. Met deze manier van muziek maken, zorgt VLOT ervoor dat het voor de luisteraar een interessante en fijne ervaring wordt.

Bezetting:
Rémi Keupink – trompet / bugel
Luuk de Vries – saxofoons / fluit
Igor Herstel – piano
Remco van Vugt – contrabas / basgitaar
Ramses Hooymeijer – drums