Evenementgegevens


Een uitbundige muziekmiddag die de bezoekers het gevoel geeft terecht te zijn gekomen op een feest in New Orleans waar het leven gevierd wordt. Met alle ups en downs die daarbij horen, ofwel vrij vertaald: de blues. Behalve zijn band neemt Varekamp zangeres/actrice Joy Wielkens mee, die met haar krachtige stem en persoonlijkheid de voorstelling het nodige cachet geeft. Louis is een theaterproduktie die bestaat uit teksten, muziek en gefilmde beelden. De productie is te vergelijken met Miles!, waarmee Michael Varekamp eerder de Nederlandse theaters bezocht. Toen Miles Davis, nu Louis Armstrong. In de setting bij Schiller ligt de nadruk uiteraard op de muziek.
Michael Varekamp heeft de hele wereld afgereisd om alles te weten te komen van de in 1971 gestorven jazzreus en heeft in diens huis in Queens, New York – het Louis Armstrong House Museum – zelfs op enkele van zijn trompetten gespeeld. In woord en muziek verbeeldt hij zijn liefde voor hem.
Zijn trompetspel wordt ondersteund door een fantastische band, die bestaat uit professionele musici uit de jazzwereld, namelijk tenorsaxofonist Ben van den Dungen, slagwerker Erik Kooger, contrabassist Harry Emmery, pianist-organist Wiboud Burkens en vocaliste Joy Wielkens.
Ongetwijfeld komen veel Armstrong-klassiekers voorbij zoals Honeysuckle Rose, God Bless The Child, Body and Soul, Do You Know What It Means (To Miss New Orleans), That’s Where I Left My Heart, Summertime, Flee As A Bird To The Mountain, My Blue Heaven, de grote Armstrongkraker Hello Dolly natuurlijk, Wildman Blues, I’m A Fool To Want You, St. James Infirmary. It Don’t Mean A Thing (If It Don’t Mean A Thing) en What A Wonderful World.

Iedereen die van jazz en blues houdt zal het belang van Louis Armstrong voor deze muziek onderstrepen. Hij maakte van de trompet een echt solo-instrument en koppelde het aan
zijn kenmerkende stem. LSAmusic is er zeker van dat muziekliefhebbers deze voorstelling
zullen waarderen. Het wordt een ongetwijfeld weer een vol Schiller en een heerlijke muziekmiddag.

INFO:

LOUIS!

LOUIS! – What a Wonderful World neemt de kijker mee op een tocht door het hoofd van Louis Armstrong. Aan de bekende lach van deze publiekslieveling ging een keiharde jeugd vooraf. Zonder vader en met een moeder in de prostitutie, groeide Louis op in het ruige straatleven van New Orleans. Hij kreeg te maken met armoede, rassendiscriminatie en justitie, maar ontdekte onderweg ook de jazz. En de jazz hem…

ALGEMENE INFORMATIE:
LSAdonateurs en -sponsoren hebben uiteraard een gegarandeerde plek en gratis toegang. Alle reden dus om ook LSAdonateur te worden voor slechts 4 euro per maand.
Voor de overige muziekliefhebbers zijn er 100 e-tickets à 10 euro beschikbaar.
Wees er snel bij dus !
Te bestellen via de website: www.lsamusic-aalten.nl