Evenementgegevens


john_engelsVogel Vrij:
80 jaar John Engels jazzdrummer

John Engels 80 jaar jong John Engels is een van de meest aansprekende drummers in ons land, maar ook internationaal is hij ongekend populair. Grote namen als Stan Getz, Dizzy Gillespie en Chet Baker speelden graag met hem. Hij kreeg een Bird-Award, de Boy Edgar Prijs, maar liefst zes Edisons en het Zilveren Torretje. Dit jaar wordt hij 80. Bij wijze van cadeautje en omdat we zelf ook wel van een lekker swingend avondje onvervalste jazz houden, vieren we zijn verjaardag met een mini-festival.

Barnicle Bill trio

Ook het Barnicle Bill Trio is jarig: de groep debuteerde in een uitverkocht Bimhuis op John’s 75ste verjaardag. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse Jazz circuit. Ze speelden een groot aantal concerten en namen 2 cd’s op. Na jarenlang op zoek te zijn geweest naar ‘Jazz Standards’ die nooit helemaal standaard zijn geworden, legt Barnicle Bill Trio zich nu toe op het schrijven van eigen werk.

Met hun 2e cd maken ze duidelijk een van de hechtste en soepelste vaderlandse jazz groepen te zijn Micha Andriessen, Trouw

Bezetting:

  • Miguel Martinez – altsax
  • Mark Haanstra – akoestische basgitaar
  • John Engels – drums

Meer informatie op http://www.vogelvrijtour.nl